β-гідроксі-α-Амінокислоти. Асиметричний синтез. Повідомлення І - Кухар, В.П.; Танчук, Ю.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2010)
Розглянуто основні напрямки асиметричного синтезу β-гідроксі-α-амінокислот, які є невід'ємними складовими найважливіших природних і синтетичних біологічно активних пептидів, фармацевтичних препаратів або служать вихідними речовинами для їх синтезу. Рассмотрены основные направления асимметрического синтеза β-гидрокси-α-аминокислот, являющихся неотъемлемыми составляющими природных и синтетических биологически активных пептидов, фармацевтических препаратов или служащими исходными веществами для их синтеза. The review presents main trends of the asymmetric synthesis of β-hydroxy α-amino acids which are important components of natural and synthetic biologically active peptide, pharmaceuticals and precursors for their synthesis.