Однореакторний трикомпонентний синтез {5-[2-(ариліміно)-кумарин-3-іл]-[1,3,4]тіадіазол-2-іл}-ариламінів - Шинкаренко, П.Є.; Власов, С.В.; Коваленко, С.М.; Черних, В.П. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2010)
Запропоновано новий метод синтезу {5-[2-ариліміно)-кумарин-3-іл]-[1,3,4]тіадіазол-2-іл) -ариламінів, що грунтується на трикомпонентній конденсації нітрилів 2-імінокумарин-З-карбонових кислот з тіосемікарбазидами та ароматичними первинними амінами у середовищі льодяної оцтової кислоти. Висловлене припущення щодо механізму реакції. Предложен новый метод синтеза {5-[2-(арилимино)-кумарин-3-ил]-[1,3,4]тиадиазол-2-ил}-ариламинов, основанный на трехкомпонентной конденсации нитрилов 2-иминокума-рин-3-карбоновых кислот с тиосемикарбазидами и первичными ароматическими аминами в среде ледяной уксусной кислоты. Высказано предположение о механизме реакции. The new method of synthesis of {5-[2-(arylimino)-coumarin-3-yl]-[1,3,4]thiadiazol-2-yl} -arylamines based on three component condensation of 2-iminocoumarin-2-carboxylic acid nitriles with thiosemicarbazides and primary aromatic amines in the glacial acetic acid medium has been suggested. A possible mechanism of the reaction has been proposed.