Конденсовані піримідинові системи. 10. Циклічні кетенаміналі в синтезі нових піримідоанельованих 1,3-діазагетероциклів - Кушнір, О.В.; Сукач, В.А.; Вовк, М.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2010)
Розроблено метод синтезу нових похідних імідазо[1,2-с]піримідин-5(1Н)-ону та піримідо[ 1,6-а]піримідин-6(1Н)-ону, який базується на конденсації циклічних α-ароїл-N,N-кетенаміналів з 1 -хлоробензилізоціанатами. Разработан метод синтеза новых производных имидазо[ 1,2-с]пиримидин-5(1Н)-она и пиримидо[1,6-а]пиримидин-6(1Н)-она, основанный на конденсации циклических α-ароил-N,N-кетенаминалей с 1 -хлорбензилизоцианатами. The synthetic method for new imidazo[1,2-c]pyrimidin-5(1H)-one and pyrimido[ 1,6-a]-pyrimi-din-6(1H)-one derivatives based on the condensation of the cyclic α-aroyl-N,N-ketenaminales with 1 -chlorobenzylisocyanates has been developed.