Синтез 2H,6H-піримідо[2,1-b][1,3,4]тіадіазин-6-онів з кумариновим фрагментом та їх антимікробна активність - Коваленко, С.М.; Власов, С.В.; Федосов, А.І.; Журавель, І.О.; Казмірчук, В.В.; Черних, В.П.; Волянський, Ю.Л. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2010)
Нові похідні 2Н,6Н-піримідо[2,1 -b][1,3,4]тіадіазин-6-онів з кумариновою ланкою були одержані в результаті взаємодії 3-(α-бромацетил)кумаринів з З-аміно-2-тіоксо-1,2,3,4-тетрагідро-4-хіназоліноном, З-аміно-2-тіоксо-1,2,3,4-тетрагідротієно[3,2-d]піримідин-4-оном та похідними 3-аміно-5-метил-4-оксо-2-тіоксо-1,2,3,4-тетрагідротієно[2,3-d]піримідин-6-карбо-нової кислоти. Деякі з одержаних сполук виявили мікоцидну активність по відношенню до грибів роду C. albicans. Новые производные 2Н,6Н-пиримидо[2,1-b][ 1,3,4]тиадиазин-6-онов скумариновым фрагментом были получены в результате взаимодействия 3-(α-бромацетил)кумаринов с 3-амино-2-тиоксо-1,2,3,4-тетрагидро-4-хиназолиноном, 3-амино-2-тиоксо-1,2,3,4-тетрагидро-тиено[3,2-d]пиримидин-4-оном и производными 3-амино-5-метил-4-оксо-2-тиоксо-1,2, 3,4-тетрагидротиено[2,3-d]пиримидин-6-карбоновой кислоты. Некоторые из полученных соединений проявили микоцидную активность по отношению к грибам рода кандида C. albicans. The novel derivatives of 2H,6H-pyrimido[2,1 -b][1,3,4]thiadiazin-6-ones with a coumarin unit have been obtained as the result of interaction of 3-(α-bromoacetyl)coumarins with 3-amino-2-thioxo-1,2,3,4-tetrahydro-4-quinazolinone, 3-amino-2-thioxo-1,2,3,4-tetrahydrothieno[3,2-d]pyri-midine-4-one and 3-amino-5-methyl-4-oxo-2-thioxo-1,2,3,4-tetrahydrothieno[2,3-d]pyrimidi-ne-6-carboxylic acid derivatives. Some of these compounds exhibited the anti fungal activity against C. albicans.