Синтез та властивості N-[(1Z)-2-ариламіно-2-оксо-1-(2-оксо-1,2-дигідро-3H-індол-3-іліден)етил]бензамідів - Колісник, С.В.; Болотов, В.В.; Алтухов, О.О.; Шишкіна, С.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2010)
Шляхом амінолізу 2-феніл-4-(2-оксоіндолініліден-3)-5-оксазолону ариламінами синтезовані N-[(1Z)-2-ариламіно-2-оксо-1-(2-оксо-1,2-дигідро-ЗН-індол-3-іліден)етил]бензаміди. Вивчені спектральні характеристики синтезованих сполук, проведено рентгеноструктурне дослідження N-[(1Z)-2-аніліно-2-оксо-1 -(2-оксо-1,2-дигідро-ЗН-індол-3-іліден)етил]бензаміду. Путем аминолиза 2-фенил-4-(2-оксоиндолинилиден-3)-5-оксазолона ариламинами синтезированы N-[(1Z)-2-ариламино-2-оксо-1 -(2-оксо-1,2-дигидро-3Н -индол-3-илиден)этил]бензамиды. Изучены спектральные характеристики синтезированных соединений, проведено рентгеноструктурное исследование N-[(1Z)-2-анилино-2-оксо-1 -(2-оксо-1,2-дигидро-ЗН-индол-3-илиден)этил]бензамида. N-[(1Z)-2-arylamino-2-oxo-1 -(2-oxo-1,2-dihydro-3H-indol-3-ylidene)ethyl]benzamides have been synthesized by amino lysis of 2-phenil-4-(2-oxoindolinylidene-3)-5-oxazolones with arylamines. Spectral characteristics of compounds synthesized have been studied, X-ray-structural analysis of N-[(1Z)-2-anilino-2-oxo-1 -(2-oxo-1,2-dihydro-3H-indol-3-ylidene)ethyl]benzamide has been carried out.