Гетероциклізації на основі 2-(5-R-[1,2,4]триазол-3-іл)феніламінів. Повідомлення 2 - Коваленко, С.І.; Волошина, В.О.; Литвиненко, М.О.; Берест, Г.Г.; Зубатюк, Р.І. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2010)
2-(5-R-[1,2,4]Триазол-3-іл)феніламіни у реакції з N, N - карбонілдіімідазолом утворюють 2-R-6Н-[1,2,4]триазоло[1,5-с]хіназолін-5-они. Досліджена реакція алкілування 2-R-6Н-[1,2,4] триазоло[1,5-с]хіназолін-5-онів. Будову синтезованих сполук підтверджено рентгеноструктурним та спектральними методами аналізу. 2-(5-R-[1,2,4]Триазол-3-ил)фениламины в реакции с N,N-карбонилдиимидазолом образуют 2-R-6Н-[1,2,4]триазоло[1,5-с]хиназолин-5-оны. Исследована реакция алкилирования 2-R-6Н-[1,2,4]триазоло[ 1,5-с]хиназолин-5-онов. Строение синтезированных веществ подтверждено рентгеноструктурным и спектральными методами анализа. 2-(5-R-[1,2,4]Triazolo-3-yl)phenylamines in the reaction with N,N-carbonyldiimidazole form 2-R-6H-[1,2,4]triazolo[ 1,5-c]quinazolin-5-ones. Alkylation of 2-R-6H-[1,2,4]triazolo[ 1,5-c]qui-nazolin-5-ones has been investigated. The structures of the compounds synthesized have been confirmed by the X-ray and spectral data.