Рідинна хроматографія в аналітичній та супрамолекулярній хімії каліксаренів - Кальченко, О.І.; Кальченко, В.І. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2011)
Огляд містить літературні дані та результати власних досліджень авторів із застосування методу ВЕРХ в аналітичній та супрамолекулярній хімії каліксаренів. Обговорюється хроматографічний аналіз каліксаренів та константи асоціації їх супрамолекулярних комплексів типу гість-господар з органічними сполуками різних класів, у тому числі біомолекулами. Аналізується залежність констант асоціації супрамолекулярних комплексів від структури каліксаренів та природи молекул-гостей. Обзор содержит литературные данные и результаты собственных исследований авторов по применению метода ВЭЖХ в аналитической и супрамолекулярной химии каликсаренов. Обсуждается хроматографический анализ каликсаренов и константы ассоциации их супрамолекулярных комплексов типа гость-хозяин с органическими соединениями разных классов, в том числе биомолекулами. Анализируется зависимость констант ассоциации супрамолекулярных комплексов от структуры каликсаренов и молекул-гостей. The review contains the literature data and results of the own investigations devoted to application of the HPLC method in analytical and supramolecular chemistry of calixarenes. The chromatographic analysis of calixarenes and the association constants of their supramolecular Host-Guest complexes with organic molecules of different classes including biomolecules are discussed. The correlation of the association constants of the supramolecular complexes with the structure of the calixarenes and Guest-molecules have been analysed.