Синтез нових 1,3-дизаміщених 6,7-дигідро-1Н-циклопента[d]піримідин-2,4(3Н,5Н)-діонів, що проявляють спазмолітичну активність. Повідомлення 1 - Кононевич, Ю.М.; Демченко, А.М. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2011)
Реакцією алкілування З-циклогексил-6,7-дигідро-1H-циклопента[d]піримідин-2,4(ЗН,5Н)-діону бензилгалогенідами, α-галогенкетонами та хлорацетамідами синтезовано нові похідні 6,7-дигідро-1Н-циклопента[d]піримідин-2,4(ЗН,5Н)-діону, що проявляють спазмолітичну активність. Реакцией алкилирования З-циклогексил-6,7-дигидро-1Н-циклопента[d]пиримидин-2,4(ЗН, 5Н)-диона бензилгалогенидами, α-галогенкетонами и хлорацетамидами синтезированы новые производные 6,7-дигидро- 1Н-циклопента[d]пиримидин-2,4(ЗН,5Н)-диона, которые проявляют спазмолитическую активность. New 6,7-dihydro-1H-cyclopenta[d]pyrimidine-2,4(3H,5H)-dione derivatives with the spasmolitic activity have been synthesized by the reaction of alkylation of 3-cyclohexyl-6,7-dihydro-1H-cyclopenta[d]pyrimidine-2,4(3H, 5H)-dione of benzylhalogenides, a-halogenketones, chloroacetamides.