Реакции триоксида серы с N,N’-бис-(1,2,2,2-тетрахлорэтил)-карбодиимидом, перхлорэтилизоцианатом и перхлорэтилтрихлорфосфоримидом - Шалимов, А.А.; Синица, А.Д. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2011)
Показано, что направление реакций некоторых полихлоралкилгетерокумуленов и перхлор этилтрихлорфосфоримида с SO3 и строение конечных продуктов определяются природой кратной связи азот-элемент и количеством атомов хлора в N-этильной группе. Показано, що напрямок реакцій деяких поліхлороалкілгетерокумуленів та перхлороетилтрихлорофосфоріміду з SO3 і будова кінцевих продуктів визначаються природою кратного зв'язку азот-елемент та кількістю атомів хлору в N-етильній групі. It was shown that the direction of reactions of some polychloroalkylheterocumulenes and perchloroethylphosphorimidic trichloride with sulfur trioxide and the structure of the products are governed by the nature of nitrogen-element bond and by the number of chlorine atoms in N-ethyl group.