Визначення констант стійкості мідних комплексів 3,5-динітро-N-фенілантранілових кислот та їх зв'язок з біологічною дією - Бризицький, О.А.; Ісаєв, С.Г.; Костіна, Т.А. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2011)
З метою вивчення умов та хімізму взаємодії купруму(ІІ) катіону з заміщеними 3,5-динітро-N-фенілантраніловоїкислоти проведено потенціометричне дослідження реакції їх комплексоутворення. Визначені константи стійкості комплексів за методом Б’єрума. Проаналізовано вплив основних властивостей вихідних кислот, природи та положення замісників у неантраніловому фрагменті молекули на значення констант стійкості. С целью изучения условий и химизма взаимодействия меди (II) катиона с замещенными 3,5-динитро-N-фенилантраниловой кислоты проведено потенциометрическое исследование реакции их комплексообразования. Определены константы стойкости комплексов по методу Бьерума. Проанализировано влияние основных свойств исходных кислот, природы и расположение заместителей в неантраниловом фрагменте молекулы на значения констант стойкости. With the purpose of studying the conditions and chemistry of copper (II) cation interaction with substituents of 3,5-dinitro-N-phenylanthranylic acid the potentiometrical research of the reaction of their complex formation has been carried out. The stability constants of complexes by Byorum method have been determined. The influence of the basic properties of initial acids, the nature and arrangement of the substituents in the non-anthranilic fragment of the molecule on the values of the stability constants have been analysed.