Дослідження методом піролітичної мас-спектрометрії комплексів включення між діючою речовиною лікарського препарату “Німодипін” та β-циклодекстринами - Рябов, С.В.; Бойко, В.В.; Бортницький, В.І.; Дмитрієва, Т.В.; Осташко, В.В.; Керча, Ю.Ю. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2011)
Методом піролітичної мас-спектрометрії досліджені одержані комплекси включення між діючою речовиною лікарського препарату “Німодипін” (ДР “Німодипін”) і β-циклодекстри-ном (β-ЦД) та (2-гідрокси)пропіл-β-ЦД (2-ГП-β-ЦД). Зроблено висновок, що більш міцні фізичні зв’язки утворюються в комплексі включення між ДР “Німодипіну” та β-ЦД, ніж у комплексі включення на основі 2-ГП-β-ЦД. Методом пиролитической масс-спектрометрии исследованы полученные комплексы включения между действующим веществом лекарственного препарата “Нимодипин” (ДВ “Нимодипин") и β-циклодекстрином (β-ЦД), а также (2-гидроки)пропил-β-ЦД. Сделан вывод, что более прочные физические связи образуются в комплексе включения между ДВ “Нимодипина” и β-ЦД, чем в комплексе на основе 2-ГП-β-ЦД. Thermal mass-spectrometry has been employed to investigate a process of thermal destruction of the inclusion complexes based on the active substance of “nimodipine” and β-cyclodextrin and (2-hydro-xypropyl)-β-cyclodextrin. Much stronger physical bonds have been shown to be formed in the inclusion complex between the active substance of “nimodipine” and |β-cyclodextrin compared with that based on the (2-hydroxypropyl)-β-cyclodextrin.