Синтез заміщених індену конденсацією морфоліноциклопентену з арилметиленмалонодинітрилами - Дяченко, В.Д.; Карпов, Є.М.; Черних, А.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2011)
Розроблено новий підхід до синтезу 5-аміно-3-арилметилен-7-арил-2,3-дигідро- 1Н-індан-4,6-дикарбонітрилів, який грунтується на взаємодії арилметиленмалонодинітрилів з морфоліноциклопентеном. Разработан новый подход к синтезу 5-амино-3-арилметилен-7-арил-2,3-дигидро-1 Н-индан-4,6-дикарбонитрилов, основанный на взаимодействии арилметиленмалонодинитрилов с морфолиноциклопентеном. A new approach to the synthesis of 5-amino-3-arylmethylene-7-aryl-2,3-dihydro-1H-indene-4,6-dicarbonitriles has been developed by interaction of arylmethylenemalonodinitriles with morpholinocyclopentene.