Синтез та хімічні властивості 5-арил-4,7-дигідро-1,2,4-триазоло[1,5-a]піримідинів - Ліпсон, В.В.; Ігнатенко, І.В.; Світлична, Н.В.; Бородіна, В.В.; Широбокова, М.Г.; Мусатов, В.І. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2011)
Циклоконденсацією З-аміно-1,2,4-триазолу з гідрохлоридами β-диметиламінопропіофенонів одержані 5-арил-4,7-дигідро-1,2,4-триазоло[1,5-а]піримідини та вивчені їх хімічні перетворення в умовах реакцій окиснення, нітрозування, алкілування та формілювання. Циклоконденсацией З-амино-1,2,4-триазола с гидрохлоридами β-диметиламинопропиофенонов получены 5-арил-4,7-дигидро-1,2,4-триазоло[1,5-а]пиримидины и изучены их химические превращения в условиях реакций окисления, нитрозирования, алкилирования и формилирования. 5-Aryl-4,7-dihydro-1,2,4-triazolo[1,5-a]pyrimidines have been obtained by cyclocondensation of 3-amino-1,2,4-triazole with β-dimethylaminopropyophenones hydrochlorides and their chemical transformations in the reactions of oxidation, nitrosation, alkylation and formylation have been investigated.