Синтез нових похідних 6,7-дигідро-1Н-циклопента[d]піримідин-2,4(3Н,5Н)-діону на основі 3-циклогексил-2-(2,4-діоксо-2,3,4,5,6,7-гексагідро-1Н-циклопента[d]піримідин-1-іл)ацетогідразиду. II частина - Кононевич, Ю.М.; Демченко, А.М. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2011)
Реакцією 3-циклогексил-2-(2,4-діоксо-2,3,4,5,6,7-гексагідро-1Н-циклопента[d]піримідин1-іл)ацетогідразиду з електрофільними реагентами синтезовані нові похідні 6,7-дигідро-Н-циклопента[d]піримідин-2,4(ЗН,5Н)-діону з потенційною біологічною дією. Реакцией 3-циклогексил-2-(2,4-диоксо-2,3,4,5,6,7-гексагидро-1Н-циклопента[d]пиримидин-1 -ил)-ацетогидразида с электрофильными реагентами синтезированы новые производные 6,7-дигидро-1Н-циклопента[d]пиримидин-2,4(ЗН,5Н)-диона с потенциальной биологической активностью. New 6,7-dihydro-1H-cyclopenta[d]pyrimidine-2,4(3H,5H)-dione derivatives with the potential biological activity have been synthesized by the reaction of 3-cyclohexyl-2-(2f4-dioxo-2t3f4f 5,6,7-hexahydro-1 H-cyclopenta[d]pyrimidin-1-yl)acetohydrazide with elctrofihilic reagents.