Синтез і перетворення N-ариламідів (2Z)-(бензоїламіно)(1-R-2-оксо-1,2-дигідро-3Н-індол-3-іліден)оцтових кислот - Колісник, С.В.; Болотов, В.В.; Алтухов, О.О.; Шишкіна, С.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2011)
Здійснено синтез (2Z-(бензоїламіно)(1-R-2-оксо-1,2-дигідро-ЗН-індол-3-іліден)оцтових кислот і на їх основі (3Z.)-1-R-3-(5-оксо-2-феніл-1,3-оксазол-4(5Н)-іліден)-1,3-дигідро-2Н-індол-2-онів, з яких шляхом амінолізу ароматичними амінами одержані N-ариламіди (2Z)-(бензоїламіно)(1-R-2-ОКСО-1,2-дигідро-ЗН-індол-3-іліден)оцтових кислот. Досліджена можливість їх алкілування, ацетилювання та амінометилування за гетероциклічним атомом азоту. Осуществлен синтез (2Z)-(бензоиламино)(1-R-2-оксо-1,2-дигидро-ЗН-индол-3-илиден)уксусных кислот и на их основе (3Z)-1-R-3-(5-оксо-2-фенил-1,3-оксазол-4(5Н)-илиден)-1,3-дигидро-2Н-индол-2-онов, из которых путем аминолиза ароматическими аминами получены N-ариламиды (2Z)-(бензоиламино)(1-R-2-оксо-1,2-дигидро-ЗН-индол-3-илиден)уксусных кислот. Исследована возможность их алкилирования, ацетилирования и аминометилирования по гетероциклическому атому азота. The synthesis of (2Z)-(benzoylamino)(1-R-2-oxo-1,2-dihydro-3H-indol-3-ylidene)acetic acids and (3Z)-1-R-3-(5-oxo-2-phenyl-1,3-oxazol-4(5H)-ylidene)-1,3-dihydro-2H-indol-2-ones on their basis have been carried out; N-arylamides of (2Z)-(benzoylamino)(1-R-2-oxo-1,2-dihydro-3H-indol-3-ylidene)acetic acids have been obtained from them by aminolysis with the help of aromatic amines. The possibility of their alkylation, acetylation and aminomethylation by heterocyclic nitrogen atom has been researched.