Новый способ синтеза производных 4,5-дигидро-1,4-бензотиазепин-3(2Н)-она - Воловненко, Т.А.; Тарасюк, Т.Н.; Воловенко, Ю.М. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2011)
Разработан новый способ синтеза производных 4,5-дигидро-1,4-бензотиазепин-3(2Н)-она, основанный на замещении хлора в N-алкил-N-(5-нитро-2-хлорбензил)аминах тиогликолевой кислотой или её этиловым эфиром, с последующим внутримолекулярным ацилированием. Исходные нитрохлорамины получены восстановлением боргидридом натрия соответствующих оснований Шиффа. Розроблено новий спосіб синтезу похідних 4,5-дигідро-1,4-бензотіазепін-3(2Н)-ону, що базується на заміщенні хлору в N-алкіл-N-(5-нітро-2-хлоробензил)амінах тіогліколевою кислотою або її етиловим естером, з наступним внутрішньомолекулярним ацилюванням. Вихідні нітрохлораміни отримані відновленням боргідридом натрію відповідних основ Шиффа. A new way of 4,5-dihydro-1,4-benzothiazepines-3(2H)-one derivatives synthesis involving substitution of chlorine in N-alkyl-N-(2-chloro-5-nitro-benzyl)-amines bythioglycolic acid or its ethyl ester followed by the intramolecular acylation has been developed. The starting nitrochloroamines were obtained from the corresponding Schiff bases by reduction with sodium borohydride.