Строфантидин-9-карбоновая кислота и ее биологически активные производные - Губин, Ю.И.; Макаревич, И.Ф.; Коваленко, С.Н.; Савченко, Т.И.; Повстенко, С.Ю.; Безчаснюк, Е.М. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2011)
Получено 45 новых производных строфантидин-19-карбоновой кислоты: метиловый эфир кислоты, 17α-строфантидин-19-карбоновая кислота, кальциевая, кобальтовая, магниевая соли кислоты, а также соли органических аминов. Изучены продукты термического превращения кислоты и ее солей. Показана противоопухолевая и кардиотропная активность полученных соединений. Отримано 45 нових похідних строфантидин-19-карбонової кислоти: метиловий ефір кислоти, 17α-строфантидин-19-карбонова кислота, кальцієва, кобальтова, магнієва солі кислоти, а також солі органічних амінів. Вивчено продукти термічного перетворення кислоти та її солей. Показано протипухлинну і кардіотропну активність отриманих сполук. 45 new strofantidin-19-carboxylic acid derivatives have been synthesized. Among them are methyl ester acid, 17α-strofantidin-19-carboxylic acid, calcium, zinc, magnesium salts of the acid and salts of organic amines. The products of thermal conversion of the acid and its salts have been studied. The antitumor and cardiotropic activities of the compounds synthesized have been shown.