Захворюваність на туберкульоз у Чернігівській губернії у другій половині XIX – на початку XX ст. (за матеріалами “Земского сборника Черниговской губернии”) - Луцька, В. (Скарбниця української культури, 2005)
Дана стаття є спробою на основі статистичних даних, вмішених в "Земском сборнике Черниговской губернии" показати динаміку захворюваності на легеневий туберкульоз населення Чернігівської губернії.