Історія однієї колекції (музей Чернігівської фабрики музичних інструментів) - Ларіонова, Л. (Скарбниця української культури, 2005)
Сьогодні нагальною потребою є глибоке вивчення історії музичного інструментарію як важливої складової матеріальної і духовної культури українського народу. Музичні інструменти, як відомо, несуть в собі величезну духовну силу, вони, як і люди, які їх створили, мають у своїй біографії радісні та драматичні сторінки, у кожного з них своя доля. Про долю цілої колекції музичних інструментів одного з провідних в Україні підприємств музичної промисловості іде мова у цій статті.