Синтез та хімічні перетворення фурфуриламіду 3-аміно-4-оксо-3,4-дигідрохіназолін-2-карбонової кислоти - Шенгоф, Ю.О.; Арзуманов, П.С.; Черних, В.П.; Шемчук, Л.А. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2011)
Синтезовано фурфуриламід 3-аміно-4-оксо-3,4-дигідрохіназолін-2-карбонової кислоти та досліджено його взаємодію з етоксалілхлоридом, бурштиновим, фталевим ангідридами та деякими монокарбоновими кислотами з метою пошуку нових біологічно активних сполук за рахунок введення активного фармакофору — карбоксильної групи та одержання похідних триазинохіназоліну. Синтезирован фурфуриламид 3-амино-4-оксо-3,4-дигидрохиназолин-2-карбоновой кислоты, изучено его взаимодействие с этоксалилхлоридом, янтарным, фталевым ангидридами и некоторыми монокарбоновыми кислотами с целью поиска новых биологически активных соединений за счет введения активного фармакофора — карбоксильной группы и получения производных триазинохиназолина. The 3-amino-4-oxo-3,4-dihydroquinazoline-2-carboxylic acid furfurylamide has been synthesized and its interaction with ethoxalylchloride, succinic and phthalic anhydrides and some monocarboxylic acids has been studied. It was made in order to find new biologically active compounds by introducing an active pharmacophour — the carboxylic group and obtaining triazinoquinazoline derivatives.