Зручний спосіб одержання 3-(2-метил-4-oксо-1,4-дигідрохінолін-3-іл)пропанових кислот - Зубков, В.О.; Цапко, Т.О.; Гриценко, І.С.; Рущак, Н.І. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2011)
Показано, що алкілування діетилмалонатів четвертинними солями 3-диметиламінометил-2-метил-1,4-дигідрохінолін-4-онів у присутності етилату натрію — це зручний спосіб синтезу 3-(2-метил-4-оксо-1,4-дигідрохінолін-3-іл)пропанових кислот. Реакція перебігає в м'яких умовах із високими виходами кінцевих продуктів. Показано, что алкилирование диэтилмалонатов четвертичными солями 3-диметиламинометил-2-метил-1,4-дигидрохинолин-4-онов в присутствии этилата натрия — это удобный способ получения 3-(2-метил-4-оксо-1,4-дигидрохинолин-3-ил)пропановых кислот. Реакция протекает в мягких условиях с высокими выходами конечных продуктов. It has been shown that alkylation of diethylmalonates with quaternized 3-dimethylaminomethyl-2 - methyl-1,4-dihydroquinoline-4-ones in the presence of sodium ethoxide is a convenient method of synthesis of 3-(2-methyl-4-oxo-1,4-dihydroquinoline-3-yl)propanoic acids. The reaction has proceeded under mild conditions with high yields of target products.