Синтез N¹-алкіл-7-діалкіламіно-6-фторохінолін-4-он-3-карбонітрилів - Спиридонова, Н.В.; Силін, О.В.; Коваленко, С.М.; Журавель, І.О. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2011)
Синтезовано ряд N¹-алкіл-7-діалкіламіно-6-фторохінолін-4-он-3-карбонітрилів — вихідних сполук для побудови азоловмісних гетероциклічних систем на основі 6-фторохінолін-4-онів. Розроблено зручний one-pot протокол одержання 6,7-дифторохінолін-4-он-3-карбонітрилу. Синтезирован ряд N¹-алкил-7-диалкиламино-6-фторхинолин-4-он-3-карбонитрилов — исходных структур для построения азолосодержащих гетероциклических систем на основе 6-фторхинолин-4-онов. Разработан удобный one-pot протокол получения 6,7-дифторхинолин-4-он-З-карбонитрила. N¹-Alkyl-7-dialkylamino-6-fluoroquinolin-4-on-3-nitriles — initial structures for the construction of azole-containing heterocyclic systems of 6-fluoroquinolin-4-ones have been synthesized. An efficient one-pot protocol for synthesis of 6,7-difluoroquinolin-4-on-3-nitrile has been developed.