Синтез та антимікробна активність функціалізованих 2-тіоціанато-2-метил-3-арилпропіонатів - Грищук, Б.Д.; Барановський, В.С.; Климнюк, С.І. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2012)
Тіоціанатоарилюванням додецилового, 2-(диметиламіно)етилового та 2,3-епоксипропілового естерів метакрилової кислоти одержані відповідні естери 2-тіоціанато-2-метил-3-арилпропіонових кислот. Встановлено, що тіоціанати, які містять у своїй структурі гліцидильний фрагмент, виявляють антигрибкові властивості. Тиоцианатоарилированием додецилоеого, 2-(диметиламино)этилового и 2,3-эпоксипропилового эфиров метакриловой кислоты получены соответствующие эфиры 2-тиоцианато-2-метил-3-арилпропионовых кислот. Установлено, что тиоцианаты, содержащие в своей структуре глицидильный фрагмент, проявляют противогрибковые свойства. The esters of 2-thiocyanato-2-methyl-3-arylpropionic acids have been synthesized by thiocyanatoarylation of dodecyl, 2-(dimethylamino)ethyl and 2,3-epoxypropyl esters of methacrylic acid. It has been found that thiocyanates containing the glycidol-group in their structure have the antimycotic properties.