Державний терор в УСРР–УРСР періоду сталінізму у вітчизняній історіографії початку ХХI ст. - Терлецька, І. (З архівів ВУЧК-ГПУ-НКВД-КГБ, 2010)
У статті розглядається процес вивчення українською історіографією початку ХХI ст. державного терору в УСРР–УРСР, який здійснювався партійно-державними та каральними органами. Особливу увагу приділено сучасній історіографії Голодомору як форми державного терору. В статье рассматривается процесс изучения украинской историографией начала ХХI в. государственного террора в УССР, осуществляемого партийно-государственными и карательными органами. Особое внимание уделено современной историографии Голодомора как формы государственного террора. The article is dedicated to the investigation of Ukrainian historiography of XXI century of state terror in the UkSSR made by party, state and punitive authorities. The major attention paid to recent historiography of Holodomor as the form of state terror.