1,4-дигидропиридины с фторсодержащими заместителями в 3 и 5 положениях дигидропиридинового ядра – аналоги препарата нитрендипин - Ягупольский, Л.М.; Петко, К.И.; Тарасова, Е.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2012)
Синтезированы аналоги препарата «Нитрендипин», содержащие 2,2,3,3-тетрафторпропоксикарбонильные и 2,2,3,3,4,4,5,5-октафторамилоксикарбонильные группы в 3 и 5 положениях дигидропиридинового кольца. Исследована зависимость между структурой и активностью полученных соединений. Синтезовані аналоги препарату «Нітрендипін», що містять 2,2,3,3-тетрафторопропоксикарбонільні та 2,2,3,3,4,4,5,5-октафтороамілоксикарбонільні групи в 3 та 5 положеннях дигідропіридинового кільця. Досліджена залежність між структурою та активністю отриманих сполук. The analogues of «Nitrendipine» medicine with 2,2,3,3-tetrafl uoropropoxycarbonyl and 2,2,3, 3,4,4,5,5-octafl uoroamyloxycarbonyl groups in positions 3 and 5 of the dihydropyridine ring have been synthesized. The structure – activity relationship of the compounds obtained has been investigated.