Діастереоселективний синтез 2-(4-піразоліл)-5-оксо-3-піролідинкарбонових кислот - Братенко, М.К.; Панасенко, Н.В.; Вовк, М.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2012)
N-[(4-піразоліл)метилен]алкіламіни стереоселективно реагують з бурштиновим ангідридом з утворенням 2-(4-піразоліл)-5-оксо-3-піролідинкарбонових кислот. N-[(4-пиразолил)метилен]алкиламины стереоселективно реагируют с янтарным ангидридом с образованием 2-(4-пиразолил)-5-оксо-3-пирролидинкарбоновых кислот. N-[(4-Pyrazolyl)methylen]alkylamines react stereoselectively with succinic anhydride to form 2-(4-pyrazolyl)-5-oxo-3-pyrrolidincarboxylic acids.