Синтез нових 3,7-дизаміщених 6,7-дигідро-1Н-циклопента[d]піримідин-2,4(3Н,5Н)-діонів – потенційних спазмолітиків - Кононевич, Ю.М.; Демченко, А.М. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2012)
Реакцією 3-заміщених 7-бромо-6,7-дигідро-1Н-циклопента[d]піримідин-2,4(ЗН,5Н)-діонів з O-, N- та S-нуклеофілами синтезовано нові 3,7-дизаміщені 6,7-дигідро-1Н-циклопента[d]піримідин-2,4(ЗН,5Н)-діони як потенційні спазмолітики. Реакцией 3-замещённых 7-бром-6,7-дигидро-1Н-циклопента[d]пиримидин-2,4(ЗН,5Н)-дионое с O-, N- и S-нуклеофилами синтезированы новые 3,7-дизамещенные 6,7-дигидро-1Н-циклопента[d]пиримидин-2,4(ЗН,5Н)-дионы как потенциальные спазмолитики. New 3,7-bis-substituted derivatives of 6,7-dihydro-1H-cyclopenta[d]pyrimidine-2,4(3H,5H)-diones as potential spasmolytics have been synthesised by the reaction of the 3-substituted derivatives of 7-bromo-6,7-dihydro-1H-cyclopenta[d]pyrimidine-2,4(3H,5H)-dione with O-, N-, and S-nucleophiles.