Синтез анельованої спірозаміщеної гідрованої піримідинової системи - Хорошилов, Г.Є.; Сараєва, Т.О.; Броварець, В.С. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2012)
При кип’ятінні 2-аміно-3-ароїл-1-(2-бензімідазоліл)індолізинів з циклічними кетонами утворюються 1-ароїл-2Н-спіроіндолізино[2',1';4,5]піримідо[1,6-а]бензімідазол-3,1'-циклоалкани. При кипячении 2-амино-3-ароил-1-(2-бензимидазолил)индолизинов с циклическими кетонами образуются 1-ароил-2Н-спироиндолизино[2’,1':4,5]пиримидо[1,6-а]бензимидазол-3,1'-циклоалканы. 1-Aroyl-2Н-spiroindolizino[2’,1’:4,5]pyrimido[1,6-а]benzimidazol-3,1’-cycloalkanes are formed by boiling of 2-amino-3-aroyl-1-(2-benzimidazolyl)indolizines with cyclic ketones.