Кристаллические модификации пара-метоксианилида 6-гидрокси-4-оксо-2,4-дигидро-1Н-пирроло[3,2,1-ij]хинолин-5-карбоновой кислоты – гемисольват с диоксаном - Украинец, И.В.; Голик, Н.Ю.; Гриненко, В.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2012)
С помощью рентгеноструктурного анализа однозначно доказано, что пара-метоксианилид 6-гидрокси-4-оксо-2,4-дигидро-1Н-пирроло[3,2,1-ij]хинолин-5-карбоновой кислоты при кристаллизации из диоксана образует гемисольват, на основании чего сделан вывод о нецелесообразности использования этого растворителя в производстве указанной субстанции. За допомогою рентгеноструктурного аналізу однозначно доведено, що пара-метоксіанілід 6-гідрокси-4-оксо-2,4-дигідро-1Н-піроло[3,2,1-ij]хінолін-5-карбонової кислоти при кристалізації з діоксану утворює гемісольват, на підставі чого зроблено висновок про недоцільність використання цього розчинника у виробництві зазначеної субстанції. It has been definitively proven by X-ray diffraction analysis that para-methoxyanilide of 6-hydroxy-4-oxo-2,4-dihydro-1H-pyrrolo[3,2,1-ij]quinoline-5-carboxylic acid forms hemisolvate when crystallizing from dioxane, therefrom the conclusion has been made about inexpediency of using this solvent in manufacture of the given substance.