Синтез амінонафталінтри(ди)карбонітрилів циклоконденсацією арил(алкіл)метиленмалонодинітрилів із єнамінами циклоалканонів - Дяченко, В.Д.; Карпов, Є.М.; Черних, А.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2012)
Розроблено новий підхід до синтезу 2-аміно-4-арил-4а,5,6,7-тетрагідронафталін-1,3,3 (4Н)-трикарбонітрилів та 2-аміно-4-арил(алкіл)-8-арилметилен-5,6,7,8-тетрагідронафталін-1,3-дикарбонітрилів, який ґрунтується на взаємодії арил(алкіл)метиленмалонодинітрилів з 4-циклогексенілморфоліном та 4-(6-арилметиленциклогексеніл-1)морфоліном відповідно. Разработан новый подход к синтезу 2-амино-4-арил-8-арилметилен-5,6,7,8-тетрагидронафталин-1,3-дииарбонитрилов и 2-амино-4-арил-4а,5,6,7-тетрагидронафталин-1,3,3 (4Н)-трикарбонитрилов, основанный на взаимодействии арилметиленмалонодинитрилов с 4-циклогексенилморфолином и 4-(6-арилметиленциклогексенил-1)морфолином соответственно. A new approach to the synthesis of 2-amino-4-aryl-4a,5,6,7-tetrahydronaphthalene-1,3,3(4H)-tricarbonitrile and 2-amino-8-arylmethylene-4-aryl-5,6,7,8-tetrahydronaphthalene-1,3-dicarbonitrile based on interaction of arylmethylenemalonodinitriles with 4-cyclohexenenylmorpholine and 4-(6-arylmethylenecyclohex-1-enyl)morpholine, respectively, has been developed.