Взаимодействие арил- и пирид-2-ил-замещенных ацилтиомочевин с гидроксиламином - Бобошко, Л.Г.; Зубрицкий, М.Ю.; Коваленко, В.В.; Попов, А.Ф.; Рыбаков, В.Б.; Савелова, В.А.; Михайлов, В.А. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2012)
Обнаружены кардинальные отличия в реакциях N-арил- и N-пирид-2-ил-N'-ацилтиомочевин с гидроксиламином,приводящих к З-ариламино-1,2,4-оксадиазолам и 2-ациламино-[1,2,4]триазоло[1,5-а]пиридинам, соответственно. Расшифрована кристаллическая и молекулярная структура основных продуктов. Виявлені кардинальні відмінності в реакціях N-арил- та N-пірид-2-ил-N'-ацилтіосечовин з гідроксиламіном, що приводять до З-ариламіно-1,2,4-оксадіазолів та 2-ациламіно-[1,2,4]триазоло[1,5-а]піридинів, відповідно. Розшифрована кристалічна та молекулярна структура основних продуктів. Radical differences in hydroxylamine interactions with aryl- and pyrid-2-yl substituted acylthioureas have been found. Reactions of hydroxylamine with N-aryl-N’-acyl thioureas lead to 3-arylamino-5-R-1,2,4-oxadiazoles; reactions with N-pyrid-2-yl-N’-acyl thioureas lead to 2-acylamino-[1,2,4]triazolo[1,5-a]pyridines and 2-acylimino-[1,2,4]thiadiazolo[2,3-a]pyridines, respectively. Molecular and crystalline structures of the main products have been revealed.