Синтез та фізико-хімічні властивості амідів холевої кислоти - Гусаров, В.І.; Коваленко, С.М.; Заремба, О.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2012)
З використанням декількох схем синтезу отримано ряд амідів холевої кислоти. Структура сполук підтверджена за допомогою даних елементного аналізу, спектроскопії ¹Н ЯМР, мас-спектрометрії, а індивідуальність - хроматографічними методами. С использованием нескольких схем синтеза получен ряд амидов холевой кислоты. Структура соединений подтверждена данными элементного анализа, спектроскопии ¹Н ЯМР, масс-спектрометрии, а индивидуальность - хроматографическими методами. Series of cholic acid amides have been obtained by different synthetic approaches. The structure of compounds has been confi rmed by elemental analysis data, ¹H NMR, mass-spectrometry data, the purity of compounds has been confi rmed by chromatography.