Моделювання можливої фармакофорної групи 4-тіазолідинонів з протипухлинною активністю - Зіменковський, Б.С.; Девіняк, О.Т.; Лесик, Р.Б. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2012)
На основі кластерного аналізу бібліотеки 4-тіазолідинонів з протипухлинною активністю виділено стабільну та статистично значимо відмінну групу сполук зі спільним механізмом онкоцитотоксичної дії. Розроблено комплексну фармакофорну модель, що містить координати двох ароматичних чи інших циклів з π--зв'язками, координати гідрофобної групи та двох проекцій донорів водневого зв'язку. На основе кластерного анализа библиотеки 4-тиазолидинонов с противоопухолевой активностью выделено стабильную и статистически значимо отличающуюся группу соединений с общим механизмом онкоцитотоксического действия. Разработана комплексная фармакофорная модель, содержащая координаты двух ароматических или других циклов с π-связями, координаты гидрофобной группы и двух проекций доноров водородной связи. Based on cluster analysis of in-home library of 4-thiazolidinones with the anticancer activity the stable and statistically significantly specific group of compounds possessing the cytotoxic action through common mechanism has been isolated. For this group a complex pharmacophore model that contains the coordinates of two aromatic or other cycles of π-bonds, the coordinates of a hydrophobic group and two projections of the hydrogen bond donors have been developed.