Сульфіди з індолізинілметильним залишком - Коваленко, Н.В.; Кутров, Г.П.; Ковтуненко, В.О. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2006)
Показано, що четвертинна сіль (2), отримана взаємодією 1,3-дибромоацетону з α-піколіном (1), утворює з тіолами нові четвертинні солі 4а-d, які через інтермедіати типу 5 дають сульфіди 6а-d з 2-індолізинілметильним залишком. Будова одержаних сполук доведена за допомогою даних ПМР та ІЧ-спектрів. Показано, что четвертичная соль (2), полученная взаимодействием 1,3-дибромацетона с α-пиколином (1), образует с тиолами новые четвертичные соли 4а-d, которые через интермедиаты типа 5 дают сульфиды 6a-d с 2-индолизинилметильным остатком. Строение полученных соединений доказано при помощи данных ПМР и ИК-спектров. The quaternary salt (2) obtained by the interaction of 1,3-dibromoacetone and α-picoline (1) has been shown to form new quaternary salts 4a-d with thioles. The latter salts undergo transformation into intermediates 5, which give sulfides 6a-d with 2-indolizylmethyl moiety. The structure of all the novel compounds has been proven by the data of ¹H-NMR, IR-spectroscopy.