Функционально замещенные 3-фурилфосфонатьі - Симурова, H.В.; Лукьяненко, С.Н.; Маленко, Д.М.; Синица, А.Д. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2006)
Описаны превращения диэтил 4-ацил-2-хлор-5-метил-3-фурилфосфонатов с участием фосфонильной и ацильной групп, позволяющие модифицировать молекулу фурана путем введения различных фармакофорных заместителей. Описані перетворення діетил 4-ацил-2-хлор-5-метил-3-фурилфосфонатів за участю фосфонільної та ацильної груп, які дозволяють модифікувати молекулу фурану шляхом введення різних фармакофорних замісників. Chemical transformations of diethyl 4-acyl-2-chloro-5-methyl-3-furylphosphonates involving the participation of phosphonyl and acyl groups, which allow to modify the furan molecule by introducing the pharmacophoric groups, have been described.