Использование реакции Гевальда для синтеза 5-амино-3-метил-N²-арилтиофен-2,4-дикарбоксамидов и N²-(арил)-5-амино-4-циано-3-метил-2-тиофенкарбоксамидов - Коваленко, C.Н.; Власов, С.В.; Черных, В.П. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2006)
Изучено взаимодействие анилидов ацетоуксусной кислоты 1 с цианацетамидом и малоновым динитрилом в условиях реакции Гевальда. В результате был получен ряд 5-амино-3-метил-N2-арилтиофен-2,4-дикарбоксамидов 2 {1-10}, а также N2-(2,4-диметилфенил)-5-амино-4-циано-3-метил-2-тиофенкарбоксамид 2 {11}. Досліджено взаємодію анілідів ацетооцтової кислоти 1 з ціанацетамідом та малоновим динітрилом в умовах реакції Гевальда. В результаті було одержано ряд 5-аміно-З-метил-N²-арилтіофен-2,4-дикарбоксамідів 2 {1-10}, а також N² -(2,4-диметилфеніл)-5-аміно-4-ціано-З-метил-2-тіофенкарбоксамід 2 {11}. The interaction of the acetoacetic acid anilides 1 with cyanacetamide and malonic dinitrile in the conditions of the Gewald reaction has been studied. As a result of this work a number of 5-amino-3-methyI-N2-aryIthiophen-2,4-dicarboxamides 2 {1-10} as well as N2-(2,4-dimethyl-phenyl)-5-amino-4-cyano-3-methyl-2-thiophencarboxamide 2 {11} have been obtained.