QSAR-аналіз похідних піридинкарбонових кислот як протитуберкульозних агентів з використанням методів квантової хімії - Драпак, I.В.; Зіменковський, Б.С. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2006)
Напівемпіричним квантово-хімічним методом АМ1 проведено розрахунок квантово-хімічних дескрипторів 9 похідних піридинкарбонових кислот. Запропоновані QSAR-моделі, які описують залежність між електронно-просторовою структурою досліджуваних сполук і їх протитуберкульозною активністю. Полуэмпирическим квантово-химическим методом АМ1 проведен расчет квантово-химических дескрипторов 9 производных пиридинкарбоновых кислот. Предложены QSAR-модели, описывающие зависимость между электронно-пространственной структурой исследованных соединений и их противотуберкулезной активностью. The calculation of the quantum chemical descriptors for 9 pyridincarbonic acids derivatives has been performed by AM1 semi-empirical quantum chemical method. The QSAR-models describing dependence between electron-spatial structure the compounds studied and their anti-tuberculosis activity have been calculated.