Стандартизація залишкових кількостей етанолу та 1,4-діоксану в сукцифенаті газохроматографічним методом - Мерзлікін, С.І.; Зінченко, О.А.; Суворов, О.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2006)
Розроблена газохроматографічна методика визначення залишкових кількостей етанолу та 1,4-діоксану, що застосовуються як органічні розчинники у процесі синтезу і очистки сукцифенату. Запропоновані хроматографічні умови дозволяють визначити залишкові кількості етанолу в субстанції на рівні 0,1%, а 1,4-діоксану — 0,01%. Разработана газохроматографическая методика определения остаточных количеств этанола и 1,4-диоксана, используемых в качестве органических растворителей в процессе синтеза и очистки сукцифената. Предложенные хроматографические условия позволяют определить остаточные количества этанола в субстанции на уровне 0,1%, а 1,4-диоксана — 0,01 %. The gas chromatography method for determination of the residual amounts of ethyl alcohol and 1,4-dioxane used as organic solvents in the process of synthesis and purification of succiphenate has been developed. The chromatographic conditions proposed allow to determine the residual amounts of ethyl alcohol in the substance in the level of 0,1%, and 1,4-dioxane in the level of 0,01%.