Синтез 5-гідроксиметил-8-метил-3-(5-арил-[1,3,4]оксадіазол-2-іл)-2H-пірано[2,3-c]піридин-2-онів - Журавель, І.О.; Коваленко, С.М.; Черних, В.П.; Шинкаренко, П.Є. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2006)
Досліджено термічну рециклізацію 5-гідроксиметил-2-іміно-8-метил-2Н-пірано[2,3-с]піридин-3-карбоксаміду з гідразидами аренкарбонових кислот, що веде до утворення заміщених 3-(5-арил-[1,3,4]оксадіазол-2-іл)-2Н-пірано[2,3-с]піридин-2-онів. Будову синтезованих сполук доведено спектральними даними. Изучена термическая рециклизация 5-гидроксиметил-2-имино-8-метил-2Н-пирано[2,3-с] пиридин-3-карбоксамида с гидразидами аренкарбоновых кислот, приводящая к образованию замещенных 3-(5-арил-[1,3,4]оксадиазол-2-ил)-2Н-пирано[2,3-с]пиридин-2-онов. Строение синтезированных веществ подтверждено спектральными данными. The thermal recyclization of 5-hydroxymethyl-2-imino-8-methyl-2H-pyrano[2,3-c]pyridin-3-carboxamide with hydrazides of arencarboxylic acids leading to the formation of 5-hydroxymethyl-2-imino-8-methyl-3-(5-aryl-[1,3,4]oxadiazol-2-yl)-2H-pyrano[2,3-c]pyridin-2-ones substitutes has been investigated. The structure of the compounds obtained has been confirmed by the spectral data.