Синтез 4-арил-1,4,5,10-тетрагидро-з-фенил-1-(2-цианозтил)пиразоло[3,4-b][1,5]бензодиазепинов - Дзвинчук, И.Б.; Лозинский, М.О. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2006)
Предложен удобный метод синтеза ранее неизвестных 4-арил-1,4,5,10-тетрагидро-З-фенил-1-(2-цианоэтил)пиразоло[3,4-b][1,5]бензодиазепинов. Процесс основан на циклоконденсации 5-(2-аминоанилино)-3-фенил-1-(2-цианоэтил)пиразола с ароматическими альдегидами, активированными электроноакцепторными заместителями. Запропоновано зручний метод синтезу раніше невідомих 4-арил-1,4,5,10-тетрагідро-З-феніл-1-(2-ціаноетил)піразоло[3,4-b][1,5]бензодіазепінів. Процес грунтується на циклоконденсації 5-(2-аміноаніліно)-3-феніл-1-(2-ціанетил)піразолу з ароматичними альдегідами, активованими електроноакцепторними замісниками. A convenient method for synthesis of the previously unknown 4-aryl-1,4,5,10-tetrahydro-3-phenyl-1 -(2-cyanoethyl) pyrazolo[3,4-b][ 1,5]benzodiazepines has been proposed. The process is based upon the cyclocondensation of 5-(2-aminoanilino)-3-phenyl-1-(2-cyanoethyl) pyrazole with aromatic aldehydes activated by electron-accepting substituents.