Взаимодействие β-полифторалкил-β- иминосульфонов с алкилгалогенидами и сероуглеродом - Фесун, И.Н.; Тимошенко, В.М.; Русанов, Э.Б.; Шермолович, Ю.Г. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2006)
N-Алкил(арил)-2,2,3,3,4,4-гексафторпропил[арил(бензил)сульфонил]метилимины (β-иминосульфоны) с алкилгалогенидами дают продукты С-моноалкилирования. Реакция β-иминосульфонов и сероуглерода в щелочной среде с последующим алкилированием приводит к производным кетендитиоацеталей, а с последующим подкислением — к 1,2-дитиол-З-тионам. N-Алкіл(арил) - 2,2,3,3,4,4 - гексафторпропіл[арил(бензил)сульфоніл]метиліміни (β-іміносульфони) з алкілгалогенідами дають продукти С-моноалкілування. Реакція β-іміносульфонів і сірковуглецю в лужному середовищі з наступним алкілуванням приводить до похідних кетендитіоацеталей, а з наступним підкисленням — до 1,2-дитіол-З-тіонів. N-alkyl(aryl)-2,2,3,3,4,4-hexafluoropropyl[(aryl(benzyl)sulfonyl]methyl imines (β-imino-sulfones) provide the products of C-monoalkylation in reactions with alkylhalogenides. Treatment of β-iminosulfones with carbon disulfide in basic conditions affords after alkylation the ketendithioacetal derivatives and after acidification — 1f2-dithiole-3-thiones.