Взаємодія заміщених 6-метил-5,6-дигідроізоіндоло[2,1-а]хіназолін-5-онів з малеїнімідами за умов термодинамічного контролю - Войтенко, З.В.; Кисіль, А.І.; Туров, О.В.; Вольф, Ж.Ж. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2006)
Досліджено взаємодію похідних 6-метил-5,6-дигідроізоіндоло[2,1-а]хіназолін-5-онів, що мають різні замісники в хіназоліновому фрагменті, з похідними малеїніміду при співвідношенні вихідних сполук 1:1 та 1:2. За умов термодинамічного контролю синтезовано нові похідні стабільних трициклічних 7-азабензонорборненів, будову яких доведено за допомогою мас-спектрометрії та ЯМР-спектроскопії з використанням методик COSY та ¹³C-DEPT. Исследовано взаимодействие производных 6-метил-5,6-дигидроизоиндоло[2,1-а]хиназолин-5-онов, которые имеют разные заместители в хиназолиновом фрагменте, с производными малеинимида при соотношении исходных соединений 1:1 и 1:2. В условиях термодинамического контроля синтезированы новые производные устойчивых трициклических 7-азабензонорборненов, строение которых доказано при помощи масс-спектрометрии и ЯМР-спектроскопии с использованием методик COSY и ¹³C-DEPT. The interaction of 6-methyl-5,6-dihydroisoindolo[2,1-a]quinozoline-5-ones derivatives, which have different substituents in the quinozoline fragment, with maleinimide derivatives in the ratio of the initial compounds of 1:1 and 1:2 has been investigated. New derivatives of stable tricycle 7-azabenzonorbornenes have been synthesized under the thermodynamic control conditions. Their structures have been proven by mass-spectrometry and NMR spectroscopy using the COSY and ¹³C-DEPT methods.