Дослідження зовнішньої практичної стійкості диференціальних включень - Гаращенко, Ф.Г.; Пічкур, В.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2006)
Отримано умови належності точки до границі максимальної області початкових умов для задачі аналізу зовнішньої практичної стійкості незбуреного розв’язку диференціального включення. Наведено оптимальну функцію деформації та алгоритм побудови максимальної множини зовнішньої практичної стійкості для лінійного диференціального включення при опуклих фазових обмеженнях. Получены условия принадлежности точки к границе максимальной области начальных условий для задачи анализа внешней практической устойчивости невозмущенного решения дифференциального включения. Приведены оптимальная функция деформации и алгоритм построения максимального множества внешней практической устойчивости для линейного дифференциального включения при выпуклых фазовых ограничениях. The conditions for the point belonging to the frontier of the maximum domain of initial data have been obtained. In the case of linear differential inclusion and convex phase constraints, optimal deformation function and algorithm for building a maximum set of external practical stability are offered.