Застосування структурних підходів до розв’язання задач аналізу та прогнозування поведінки екологічних неперіодичних процесів геологічної природи - Селін, Ю.М. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2006)
Рассмотрен один из возможных вариантов решения задач анализа и прогнозирования поведения экологических непериодических процессов геологической природы с помощью структурных подходов, примененных в модифицированном методе подобных траекторий. Описан пример применения метода для решения практических задач прогнозирования экологических процессов геологической природы. Розглянуто один із можливих варіантів розв’язання задач аналізу та прогнозування поведінки екологічних неперіодичних процесів геологічної природи за допомогою структурних підходів, застосованих у модифікованому методі подібних траєкторій. Наведено приклад застосування методу до розв’язання практичних задач прогнозування екологічних процесів геологічної природи. One of the possible variants of the solution to problems of analysis and forecasting the behavior of nonperiodic ecological processes of geological nature is presented. It is based on the structural approaches used in the modified similar trajectories technique. An example of using this method for the solution of practical problems of forecasting ecological processes of geological nature is described.