Критерії оптимізації управління кон’юнктурою трудових ресурсів підприємств - Внукова, Н.М.; Лебедєва, І.Л.; Зима, О.Г. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2006)
У процесі пошуку науково обґрунтованого методу оцінки ситуацій, які можуть складатися на підприємстві, визначено послідовність реалізації управлінських рішень щодо кон’юнктури трудових ресурсів; виділено ситуації, пов’язані з попитом і пропозицією трудових ресурсів; проведено їх ранжування відносно показників попиту. Визначено критерій оптимізації. Надано рекомендації з прийняття управлінських рішень оптимального розвитку підприємства. В процессе поиска научно обоснованного метода оценки ситуаций, которые могут складываться на предприятии, определена последовательность реализации управленческих решений относительно конъюнктуры трудовых ресурсов; выделены ситуации, связанные со спросом и предложением трудовых ресурсов; проведено их ранжирование относительно показателя спроса. Определен критерий оптимизации. Даны рекомендации по принятию управленческих решений оптимального развития предприятия. During the search of a science-based method for estimation of situations that may take place at enterprises, the sequence of realization steps for administrative decisions on labor resources conjucture was determined; the situations related to the demand and supply of labor resources were separated and their ranking by the demand parameter was performed. The optimization criterion was determined. Recommendations on making administrative decisions concerning the optimal development of an enterprise are given.