Множинна регресія та псевдообернення в задачах дистанційного зондування та оцінювання вмісту хлорофілу в рослинності - Яценко, В.А.; Хандрига, П.А.; Швець, Д.А. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2006)
Розглянуто проблему використання спектрів відбиття рослинності для оцінювання вмісту хлорофілу. Описано новый метод оцінювання вмісту хлорофілу, який базується на псевдообернених матрицях та множинній регресії. Наведено результати порівняльного аналізу обчислення концентрації хлорофілу на основі множинної регресії та оптимізаційного методу. Рассмотрена проблема использования спектров отражения растительности для оценивания содержания хлорофилла. Описан новый метод оценки содержания хлорофилла, который базируется на псевдообращении матрицы и множественной регрессии. Приведены результаты сравнительного анализа вычисления концентрации хлорофилла на основе множественной регрессии и оптимизационного метода. The problem of using of reflectance spectra for evaluation of chlorophyll content in vegetation is considered. A new method for estimation of chlorophyll content, which is based on the matrix pseudoinversion and multiple regression, is described. The results of comparative analysis of calculation of chlorophyll content using multiple regression and optimization methods are described.