Проблема узгодження загальноєвропейського та національного стандартів вищої освіти - Рижкова, С.А. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2006)
Проаналізовано основні положення Болонського процесу. Розглянуто варіанти їх впровадження в систему вищої освіти України. Виявлено чинники, що унеможливлюють руйнування національної вищої освіти у процесі її реформування. Проанализированы основные положения Болонского процесса. Рассмотрены варианты их внедрения в систему высшего образования Украины. Выявлены факторы, препятствующие разрушению национального высшего образования в процессе его реформирования. The principles of the Bologna process are analyzed. Versions of their introduction into the system of higher education in Ukraine are considered. The factors that prevent the national higher education from destroying under reforming are revealed.