Нечіткі логічні системи з використанням нечітких множин вищих типів - Кондратенко, Н.Р.; Куземко, С.М. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2006)
Запропоновано показник якості функціонування та метод побудови нечітких логічних систем із використанням нечітких множин вищих типів на основі експериментальних даних. Проведено дослідження впливу кількості пропусків у вхідних даних на можливість отримання вихідного значення. Предложен показатель качества функционирования и метод построения нечетких логических систем с использованием нечетких множеств высших типов на основе экспериментальных данных. Выполнено исследование влияния количества пропусков во входных данных на возможность получения выходного значения. The paper suggests a quality index for functioning and a methoc for creating fuzzy logic systems using higher type fuzzy sets from experimental data. The influence of the number of blanks in input data on the possibility of obtaining an output value has been studied.