Репресивна діяльність органів ВУНК–ДПУ–НКВС–КДБ на Київщині у 1919–1980-ті рр. - Бажан, О. (З архівів ВУЧК-ГПУ-НКВД-КГБ, 2011)
У статті на підставі маловідомих архівних документів здійснений комплексний аналіз репресивної політики радянських спецслужб упродовж 1919–1980-х рр. на Київщині. Досліджуються специфіка, інтенсивність та технології політичних репресій. В статье на основании малоизвестных архивных материалов проведен комплексный анализ репрессивной политики советской власти на протяжении всего периода ее существования в Киевской области. Исследуются специфика, интенсивность и технологии политических репрессий. Based on little-known archival documents the complex study of repressive politics of Soviet authority in Kyiv region during all period of its existence was made. The specific character as well as intensity and methods of political repression were investigated.