Моделирование Grid-узла на основе сетей Петри - Шелестов, А.Ю. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2009)
Исследуется узел Grid-системы с применением аппарата сетей Петри. Построена модель работы узла и рассмотрены ее структурные свойства. Показано, что полученная сеть является ограниченной, живой и не содержит недостижимых позиций. Проведен анализ выполнимости свойств взаимного исключения и равноправия. Досліджується вузол Grid-системи із застосуванням апарату мереж Петрі. Побудовано модель роботи вузла та досліджено її структурні властивості. Показано, що побудована мережа є обмеженою, живою та не містить недосяжних позицій. Проведено аналіз умов виконання властивостей взаємного виключення та рівноправ’я. The node of Grid system was investigated using the Petri network approach. A model of the working node was constructed and its structural properties were investigated. In particular, it is shown that the constructed network is bounded, alive and free of inaccessible places. Analysis of the mutex and fairness properties was performed for the model.